Onestep

Az "Egy lépés" filozófia

Onestep
A változás az élő szervezetek természete. Változni szükségszerű és változni előrevivő.

És változni nehéz. A nagy ívű, ambiciózus változási célok energiával láthatják el a változási folyamatunkat, elérésük azonban gyakran távolinak, elérhetetlennek tűnhet az itt-és-mostban. Ahhoz, hogy elinduljunk feléjük, furcsamód éppen arra van szükség, hogy a messzi horizontról a lábunk előtt álló méterekre helyezzük át a fókuszt.

Változási filozófiánk lényege, hogy miután segítettük az ügyfelet távlati céljai megfogalmazásában, hamar arra biztatjuk, fókuszáljon a következő lépésre. Egy változási folyamatban mindig a következő lépés az, amit a valóságban is meg tudunk tenni. Amit konkrétumok formájában képesek vagyunk fogalmazni, és tettek formájában életre tudunk hívni. A következő lépésen túli tartomány már egyre inkább a vázlatos tervek, homályos vágyak, bizonytalan feltételezések és szövevényes útelágazások birodalma. Lehet rajtuk gondolkodni, bizonyos mértékben hasznos velük kalkulálni, de nem érdemes túl sok energiánkat nekik szentelnünk.

A Onestepnél a következő lépés erejében hiszünk. Egy hosszú távú terv energetizáló felvázolása után a következő lépés megtételére koncentrálunk – és az ügyfelet is erre biztatjuk. Azt tapasztaljuk, hogy ez segíti partnereinket abban, hogy a nagy ívű célokról való folyamatos beszélgetés helyett a tettek konkrét mezején töltsék idejüket. Ügyfeleink gyakran azt veszik észre, hogy miután elindultak, és megtették az első lépést, a második, a harmadik és a sokadik már magától értetődő. Ahelyett, hogy hosszasan morfondíroztak volna rajta, az egy lépés megtétele közben a haladás maga jelöli ki a következőt.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy miután megtettük az első lépést, már máshol leszünk, mint ahol most vagyunk. Több tapasztalattal, több tudással, több rálátással bírunk majd a helyzetünkre. Arról a magaslatról, ahová fellépünk, nemcsak könnyebb lesz az út következő lépésének megtalálása, de ki tudja: talán távlati céljainkon is módosítani akarunk majd?
A változás a következő lépéssel történik. Egy lépés megtételére pedig mindenki képes.

roller

Hat középvezetői és egy felsővezetői fejlesztő programunkhoz végeztek nálunk nagyon profi AC/DC munkát. Utólag is egyértelmű, hogy jól döntöttünk, amikor a megfelelő jelöltek végső kiválasztásánál hallgattunk rájuk.

Almási Judit, Learning Development and Event Manager - Accor-Pannonia Hotels Zrt.

Sipos Sándor

“Hiszem és tapasztalom, hogy az emberek szeretik az inspiratív és tiszta üzeneteket.”

Ismerje meg jobban Sándort »

Csízik Tímea

“Szeretek formabontó kérdéseket feltenni, és elfogadást adni a formabontó válaszoknak.”

Ismerje meg jobban Tímeát »

Érdekli a közös munka?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
MÉG TÖBBET SZERETNE TUDNI?

Inspiratív hétpercesek

„Egyszerűen kiderült, hogy valójában mi a fontos számomra”

2017-09-18 - Csízik Tímea

Miből veszed észre? Ez a kérdés gyakran elhangzik egy coaching folyamatban. A tudatosítás útján általában ...

Részletek »

Görbe utakon – Kinek és mire lehet jó a coaching?

2017-01-03 - Csízik Tímea

A napokban olvastam egy frappáns összefoglalót arról, hogy mire és kinek lehet jó a coaching. ...

Részletek »

Pad egy dombon a semmi közepén

2016-12-08 - Csízik Tímea

„Már zárom le az évet!” Egyik kollégám ismétlődő mondata volt ez szinte minden november elseje ...

Részletek »

Tóba dobott kő

2016-11-16 - Csízik Tímea

A jó coaching beszélgetésekben mindig történik valami. Nem mindig az, amire számítottunk, amit elterveztünk. Gyakran ...

Részletek »
AZ ÖSSZES BEJEGYZÉST ELOLVASOM »