Keresztfunkcionális csapatfejlesztés

Keresztfunkcionális csapatfejlesztés

Hatalmas lehetőségek és komoly potenciális veszteségek rejtőznek egy nagyvállalaton belül a társterületek közötti együttműködés minőségében. Gyakran tapasztaljuk, hogy a funkcionálisan széttagolt területek közötti kommunikációs félreértések, célütközések, bizalomhiány és egymás munkájának nem ismerete jelentős fennakadásokat, illetve anyagiakban mérhető károkat okoz egy szervezetnek.

Keresztfunkcionális csapatfejlesztő programjaink célja, hogy a társterületek megértsék egymás működési folyamatait, céljait, nehézségeit, valamint megismerjék egymást, mint embert a számítógép/telefon/gyártósor stb. mögött. Ennek érdekében gyakran alkalmazunk közös folyamatvizualizációt. kapcsolódási pontok és forrópontok azonosítását, élőszereplős folyamatszimulációt és más játékos, gyakorlati eszközöket a működés és az emberek mélyebb és sokoldalú megismerésére.

Hisszük és tapasztaljuk, hogy egymás munkájának, céljainak, nehézségeinek és a mindezek közepette felmerülő érzéseinek a megismerése és megértése minden esetben közelebb visz egymáshoz embereket és szervezeti egységeket egyaránt. Az ilyen folyamatfejlesztő alkalmak olyan lépéseket indítanak el a szervezetekben, melyek belső projektek, tisztább és gyorsabb kommunikáció, gyakoribb személyes kontaktok, jó hangulatú folyosói beszélgetések és csökkent stressz-szint formájában a cég belső működésében hosszú távon folytatódnak.

05_keresztfunkcionalis

Érdekli a közös munka?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
MÉG TÖBBET SZERETNE TUDNI?

Inspiratív hétpercesek

„Egyszerűen kiderült, hogy valójában mi a fontos számomra”

2017-09-18 - Csízik Tímea

Miből veszed észre? Ez a kérdés gyakran elhangzik egy coaching folyamatban. A tudatosítás útján általában ...

Részletek »

Görbe utakon – Kinek és mire lehet jó a coaching?

2017-01-03 - Csízik Tímea

A napokban olvastam egy frappáns összefoglalót arról, hogy mire és kinek lehet jó a coaching. ...

Részletek »

Pad egy dombon a semmi közepén

2016-12-08 - Csízik Tímea

„Már zárom le az évet!” Egyik kollégám ismétlődő mondata volt ez szinte minden november elseje ...

Részletek »

Tóba dobott kő

2016-11-16 - Csízik Tímea

A jó coaching beszélgetésekben mindig történik valami. Nem mindig az, amire számítottunk, amit elterveztünk. Gyakran ...

Részletek »
AZ ÖSSZES BEJEGYZÉST ELOLVASOM »