Vezetőfejlesztés

Vezetőfejlesztés

Vezetőfejlesztési programjaink során változatos módszerek kombinációjával dolgozunk. A programok gerincét leggyakrabban a készségfejlesztő tréningek adják. Ezen alkalmak során csoportos formában fejlesztjük nemcsak a résztvevők vezetői készségeit, hanem – és ez legalább ennyire fontos – a vezetői szerepről való gondolkodásukat és az ezzel kapcsolatos hozzáállásukat.

Nem mindenki ugyanabban erős: más és más készségterületeken tudunk kiemelkedő eredményeket elérni. Fejlesztési programjaink során így arra biztatjuk a résztvevőket, hogy mélyítsék önismeretüket, és próbálják ki a vezetői készségek, eszközök, megközelítések széles skáláját, hogy idővel megtalálják saját természetes vezetési stílusukat. Ehhez azonban az szükséges, hogy képesek legyenek kritikus és alkotó gondolkodásra a vezetői szerep felelősségeivel, kihívásaival, küldetésével kapcsolatban. Hogy lássák az értelmét, ne csak csinálják mindazt, ami a vezetői munkához hozzátartozik. Hogy értsék, mi az ára, ha például kevesebb figyelmet szánnak a delegálás során a belső motiváció felkeltésének, vagy annak, ha hosszadalmas fejlesztő munka helyett maguk végzik el a nehezebb feladatokat beosztottaik helyett.

Vezetéssel kapcsolatos szemléletmódunk, melyre programjaink épülnek, klasszikus alapokból és friss forrásokból egyaránt táplálkoznak. Ilyen szemléleti alapok az eredményorientált gondolkodásmód, a fontosság alapú priorizálás, a felelősségvállalás és a képesség mások felelősségvállalásának serkentésére, a coaching szemléletű és az inspiratív vezetés kettősége, vagy a vezetői kommunikáció és társas készségek elsődleges fontossága a vezetői készségtárban.

A vezetőfejlesztési programok előtt minden esetben alaposan megismerjük a megbízó igényeit, segítünk a fejlesztési célok megfogalmazásában, tanulmányozzuk a szervezeti környezetet és az adott helyzethez igazított egyedileg kidolgozott program ajánlatát készítjük el.

02_vezetofejlesztes

Érdekli a közös munka?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
MÉG TÖBBET SZERETNE TUDNI?

Inspiratív hétpercesek

„Egyszerűen kiderült, hogy valójában mi a fontos számomra”

2017-09-18 - Csízik Tímea

Miből veszed észre? Ez a kérdés gyakran elhangzik egy coaching folyamatban. A tudatosítás útján általában ...

Részletek »

Görbe utakon – Kinek és mire lehet jó a coaching?

2017-01-03 - Csízik Tímea

A napokban olvastam egy frappáns összefoglalót arról, hogy mire és kinek lehet jó a coaching. ...

Részletek »

Pad egy dombon a semmi közepén

2016-12-08 - Csízik Tímea

„Már zárom le az évet!” Egyik kollégám ismétlődő mondata volt ez szinte minden november elseje ...

Részletek »

Tóba dobott kő

2016-11-16 - Csízik Tímea

A jó coaching beszélgetésekben mindig történik valami. Nem mindig az, amire számítottunk, amit elterveztünk. Gyakran ...

Részletek »
AZ ÖSSZES BEJEGYZÉST ELOLVASOM »