Vezetői Coaching – Milyen élmény és mi lesz az eredménye?

2018-08-08 - Csízik Tímea

Az alábbi gyors interjúban néhány kérdés mentén bepillantást nyerhetünk abba, hogy hogyan gondolkodik a coachingról, annak eredményeiről és élményéről egy olyan vezető, aki saját személyes fejlődése serkentésére választotta ezt formát.

A kérdésekre válaszoló vezető egy nemzetközi nagyvállalat középvezetői csapatának tagja. Kiemelkedő szakértőből magabiztos vezetővé válásának útján találkoztunk a coaching keretei között.

vezetői coaching

Mi volt számodra a legfőbb hozadéka a coaching folyamatnak? Mi változott benned, a viselkedésedben, az érzéseidben a coaching hatására?

Sikerült megfogalmazni a saját vezetői hitvallásom, azonosítva és kimondva(!) azokat a pozitívumokat, amiket én tudok a csapatomnak adni. Majd sikerült megélni azt, amikor a csapat szintet lép, és újra lehetett definiálni a saját hozzájárulásom az ő sikerességükhöz.

Mi tette lehetővé ezt a változást?

A beszélgetések pozitív légköre segített abban, hogy ítélkezés nélkül leáshassak egy probléma gyökeréhez. Vagy éppen egy-egy saját pozitív példából a megerősített magabiztosságom szűrőjén akadtak fent olyan tanulságok, amikből mások is meríthetnek.

Milyen élmény volt és mit adott neked a coaching folyamat?

Minden alkalom végén jobb érzéssel jöttem ki, mint ahogy bementem! Mindezt úgy, hogy megfogalmazott eredménye, tanulsága volt számomra. Nem csak munkahelyi, hanem magánéleti oldalon is segített jobban érteni a környezetem, és a környezetem felé jobban kifejezni saját magam. Ennek pedig az az oka, hogy a coaching folyamat középpontjában nem a vezető, nem a beosztott vagy a munkatárs áll, hanem én magam, aki ugyanabból az eszköztárból táplálkozok több szerepben is.

 

Köszönöm a bátor coach alanyomnak, hogy mindezt másokkal is megoszthattuk!  : )

 

Érdekli a közös munka?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
MÉG TÖBBET SZERETNE TUDNI?

Inspiratív hétpercesek

Vezetői Coaching – Milyen élmény és mi lesz az eredménye?

2018-08-08 - Csízik Tímea

Az alábbi gyors interjúban néhány kérdés mentén bepillantást nyerhetünk abba, hogy hogyan gondolkodik a coachingról, ...

Részletek »

Coaching élmények #2

2018-08-02 - Csízik Tímea

Milyen élmény és milyen eredménye lesz egy coaching folyamatban való önfejlesztésnek? Ezekre a kérdésekre válaszoltak ...

Részletek »

Coaching élmények #1

2018-08-01 - Csízik Tímea

Amikor a munkámról beszélek, sokszor szokták kérdezni, hogy mégis miről szól a coaching? hogyan zajlik? ...

Részletek »

„Egyszerűen kiderült, hogy valójában mi a fontos számomra”

2017-09-18 - Csízik Tímea

Miből veszed észre? Ez a kérdés gyakran elhangzik egy coaching folyamatban. A tudatosítás útján általában ...

Részletek »
AZ ÖSSZES BEJEGYZÉST ELOLVASOM »