Eredményeink

Fontosabb referenciáink

Robert Bosch Automotive Steering Kft. Johnson Electric Hungary Kft. Teva Gyógyszergyár Zrt. TVK Nyrt.
 Opel Szentgotthárd Kft.  Accor-Pannonia Hotels Zrt. Groupama Biztosító Zrt.  KISCHEMICALS Gyártó és Kereskedelmi Kft.
TIGÁZ Zrt. LEGO Manufacturing Kft. Wittur | Sematic Hungária Zrt.
Sun Pharma - Alkaloida Vegyészeti Gyár Zrt.

 

Sándor évek óta komoly szerepet játszik vállalatunk készségfejlesztési rendszerének működtetésében. Több készségterületen (pl. időgazdálkodás, kommunikáció, prezentációtechnika, konfliktuskezelés, projektmenedzsment) tart munkatársainknak tréningeket. Rendszeres készségfejlesztő programjaink mellett számos szervezeti egységünk, csapatunk működési eredményességének fejlesztésével is megbíztuk. Szakmai képzésekkel és folyamatfejlesztő workshoppal támogatta a HR üzleti partnerség kialakítását HR szervezetünkben. A képzési rendszerünkbe épített folyamatos elégedettségi felmérések alapján igen jó visszajelzéseket kapunk munkájáról kollégáinktól. A vezetők, akikkel kapcsolatba került, rendszeresen visszahívják csapataikhoz, mert együtt él a szervezettel, és hosszú távú fejlesztési ívekben gondolkodik. Nagyon hasznosnak találjuk, hogy mélyen beleásta magát a vállalat működésébe, felépítésébe, kultúrájába, így tréningjei, workshopjai során mindig konkrétumokról, életszerű példákról és valós helyzetekről tud beszélni a résztvevőkkel. Jó kapcsolatot alakított ki kollégáinkkal, és tudjuk, hogy a megbízásokon túl is mindig számíthatunk rá szakmai kérdéseinkben. Értékeljük lelkesedését és elhivatottságát, hogy a fejlesztésre láthatóan nemcsak munkaként tekint.

Nagy Zsuzsanna

Nagy ZsuzsannaHR vezető - Robert Bosch Automotive Steering Kft.

Vezetőnek lenni olykor nagyon magányos dolog. A vezetőtől ugyanis azt várják, hogy mindig jó döntéseket hozzon. Holott az üzletben ritkán vannak egyértelmű feketék vagy fehérek, csak különböző szempontok, amik között választani lehet. A felmerülő kérdéseket pedig nehéz bárkivel megbeszélni, hiszen senki más nincs a mi helyünkben. Azoknak ajánlom Timi coaching segítségét, akik meg szeretnék érteni magukat és nyitottak a változtatásra. Timi segít úgy körbejárni kérdéseket, hogy a végén saját magunk tudjuk levonni a megfelelő következtetéseket és meghatározni a szükséges lépéseket. Ez kétségtelenül nem olyan passzív folyamat, mint egy tanácsadót meghallgatni, viszont így nem is objektív igazságokat kapunk, hanem a saját utunkhoz kapjuk meg a saját válaszainkat. Ez pedig felszabadító érzés.

Nagy Barna

Nagy Barnatulajdonos, ügyvezető - Kreatív Vonalak Kft.

Sándor kiváló tréner, és olyan HR szakember, aki minden esetben képes széleskörű szakmai ismereteit a gyakorlat és a felhasználók nyelvére lefordítani. Ezáltal együttműködéseink során mindig testre szabott és valóban alkalmazható megoldásokat javasolt. A vele való közös munka nemcsak gördülékeny, de személyisége miatt gyakran szórakoztató is. Szakmai kvalitásai mellett tehetsége van ahhoz, hogy új ismereteket vagy szemléletmódot adjon át másoknak, szinte észrevétlenül alakítva a munkatársak vagy tréningrésztvevők képességeit és hozzáállását.

Szilágyi Judit

Szilágyi JuditGenerikus K+F igazgató - Teva Gyógyszergyár Zrt.

A Sándorral folytatott közös munkában olyan partnerrel találkoztam, aki nagy hangsúlyt fektet a valódi, magatartásban tartósan megjelenő változások elérésére és fenntartására. Az általa támogatott folyamat (munkatársaim és saját időgazdálkodásom fejlesztése) valós és elérhető célokat tartalmazott. Az együtt töltött idő igazi eredménye az volt, hogy a csapat számos tagja nagyon gyorsan eljutott az Aha!-élménytől a megvalósításig, ami számomra Végre!-élményt jelentett.

Simon Lajos

Simon Lajosmb. HR igazgató - multinacionális autóipari beszállító vállalat

Amikor Timivel találkoztam, nem tudtam, hogy egy négy fős ügyvédi irodában az iroda vezetőjének szüksége van-e coachingra. Mivel nyitott vagyok az új dolgok iránt – ugyan kissé kétkedve -, belevágtam a tanácsadási folyamatba. Már az első találkozás eloszlatta a bennem lévő szubjektív kétségeket és azonnal éreztem a találkozás pozitív pszichés erejét. A harmadik találkozás után az irodában bevezetett változtatások máris kézzelfoghatóvá tették, hogy érdemes és hasznos volt a Timivel együtt töltött idő, aki nem csak kiváló szakember, hanem nagyon jó Ember is!

Dr. Nemes Imre

Dr. Nemes Imretulajdonos, ügyvéd - Dr. Nemes Ügyvédi Iroda

Sándorral való együttműködésünk több évre tekint vissza. A Sándor által vezetett tréningek mindig összeszedettek és jól megtervezettek voltak. Nekem, mint vezetőnek, nagyon sokat segített a beosztottjaim megismerésében és a vezető-beosztott viszony javításában. Többek között az ő sugallatára kezdtem el a személyes elbeszélgetéseket beosztottjaimmal, amelyeken nyíltan le tudtam ülni velük, és megismerhettük egymás problémáit. Az általa tartott csapatfejlesztő tréningek után a saját magamon érzékelt változások mellett a beosztottak pozitív irányú változása is tapasztalható volt.

Dargai Olivér

Dargai OlivérGyártási szektor vezető - Robert Bosch Automotive Steering Kft.

Timivel több fejlesztési munka során volt szerencsém együttműködni. Az egyik konkrét fejlesztési folyamat egy termelő vállalat managerekből és igazgatókból álló vezetői csapatának team coachingja volt. Megbízóként és egyben co-trénerként álltunk kapcsolatban. Nagy nyitottsággal fordult a csapat céljai és kihívásai felé, széles tapasztalatát a feltárásban tudatosan nem hívta elő. Ez a garancia az egyedi helyzetek teljes megértésére és megoldására.

A munka során végig arra törekedett, hogy mind egyéni, mind csapat szinten már aznap induljon be a változás, másnaptól hatékonyabban, eredményesebben működjön a csapat. Az egyik résztvevő meg is jegyezte: „Olyan egyszerű ez, miért nem tudjuk magunk is megcsinálni. Miért kell ehhez Timi?”

Senior Manager

Senior ManagerRecruitment & Development - Termelő nagyvállalat

Érdekli a közös munka?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
MÉG TÖBBET SZERETNE TUDNI?

Inspiratív hétpercesek

„Egyszerűen kiderült, hogy valójában mi a fontos számomra”

2017-09-18 - Csízik Tímea

Miből veszed észre? Ez a kérdés gyakran elhangzik egy coaching folyamatban. A tudatosítás útján általában ...

Részletek »

Görbe utakon – Kinek és mire lehet jó a coaching?

2017-01-03 - Csízik Tímea

A napokban olvastam egy frappáns összefoglalót arról, hogy mire és kinek lehet jó a coaching. ...

Részletek »

Pad egy dombon a semmi közepén

2016-12-08 - Csízik Tímea

„Már zárom le az évet!” Egyik kollégám ismétlődő mondata volt ez szinte minden november elseje ...

Részletek »

Tóba dobott kő

2016-11-16 - Csízik Tímea

A jó coaching beszélgetésekben mindig történik valami. Nem mindig az, amire számítottunk, amit elterveztünk. Gyakran ...

Részletek »
AZ ÖSSZES BEJEGYZÉST ELOLVASOM »