Vezetői Coaching – Milyen élmény és mi lesz az eredménye?

2018-08-08 - Csízik Tímea

Az alábbi gyors interjúban néhány kérdés mentén bepillantást nyerhetünk abba, hogy hogyan gondolkodik a coachingról, annak eredményeiről és élményéről egy olyan vezető, aki saját személyes fejlődése serkentésére választotta ezt formát.

A kérdésekre válaszoló vezető egy nemzetközi nagyvállalat középvezetői csapatának tagja. Kiemelkedő szakértőből magabiztos vezetővé válásának útján találkoztunk a coaching keretei között.

vezetői coaching

Mi volt számodra a legfőbb hozadéka a coaching folyamatnak? Mi változott benned, a viselkedésedben, az érzéseidben a coaching hatására?

Sikerült megfogalmazni a saját vezetői hitvallásom, azonosítva és kimondva(!) azokat a pozitívumokat, amiket én tudok a csapatomnak adni. Majd sikerült megélni azt, amikor a csapat szintet lép, és újra lehetett definiálni a saját hozzájárulásom az ő sikerességükhöz.

Mi tette lehetővé ezt a változást?

A beszélgetések pozitív légköre segített abban, hogy ítélkezés nélkül leáshassak egy probléma gyökeréhez. Vagy éppen egy-egy saját pozitív példából a megerősített magabiztosságom szűrőjén akadtak fent olyan tanulságok, amikből mások is meríthetnek.

Milyen élmény volt és mit adott neked a coaching folyamat?

Minden alkalom végén jobb érzéssel jöttem ki, mint ahogy bementem! Mindezt úgy, hogy megfogalmazott eredménye, tanulsága volt számomra. Nem csak munkahelyi, hanem magánéleti oldalon is segített jobban érteni a környezetem, és a környezetem felé jobban kifejezni saját magam. Ennek pedig az az oka, hogy a coaching folyamat középpontjában nem a vezető, nem a beosztott vagy a munkatárs áll, hanem én magam, aki ugyanabból az eszköztárból táplálkozok több szerepben is.

 

Köszönöm a bátor coach alanyomnak, hogy mindezt másokkal is megoszthattuk!  : )

 

Gyakran halljuk, hogy rossz az a vezetőkiválasztás, mikor a legjobb szakértőt nevezik ki vezetőnek egy csapat élére. Valóban sokszor félresiklik vagy megreked ilyenkor egy karrier, és veszítünk egy jó szakértőt, miközben “nyerünk” egy nehézségekkel küzdő vezetőt. Fontos azonban látni, hogy mindez elkerülhető, ha az újonnan kinevezett vezető minőségi támogatást kap a szerepváltáshoz. Erre kiváló eszköz a hozzáértő coach által nyújtott vezetői coaching folyamat. A fenti visszajelzésből úgy látszik, ez esetben is ez vált be, egyértelmű sikerrel.

 

Érdekli a közös munka?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
MÉG TÖBBET SZERETNE TUDNI?

Inspiratív hétpercesek

Élményből tapasztalat – Fából Faragott Péter, az Okos Lány és a Tudatosság

2020-03-06 - Csízik Tímea

Akik jól ismernek, tudják rólam, hogy igazán szeretek játszani. Egyik kedvelt elfoglaltságom (a legózáson túl) ...

Részletek »

Milyen témákban és helyzetekben hasznos a business coach?

2019-01-25 - Csízik Tímea

Egy megbízói kérésre nemrég áttekintettem az elmúlt éveket olyan szempontból, hogy mik voltak azok a ...

Részletek »

2in1: Business Coaching „Life” Extrákkal

2019-01-22 - Csízik Tímea

Gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a különbség a business és a life coaching között? Az, ...

Részletek »

Vezetői Coaching – Milyen élmény és mi lesz az eredménye?

2018-08-08 - Csízik Tímea

Az alábbi gyors interjúban néhány kérdés mentén bepillantást nyerhetünk abba, hogy hogyan gondolkodik a coachingról, ...

Részletek »
AZ ÖSSZES BEJEGYZÉST ELOLVASOM »