Hogyan dolgozunk?

Ismerje meg alapelveinket!

Vannak olyan alapelvek, amelyek minden munkánkra jellemzők. Ezekben hiszünk, ezek mentén élünk és dolgozunk. Ezek tesznek minket hitelessé és egyedivé. Ismerje meg alapelveinket!
Felelosseg

Felelősség

Komolyan vesszük azt, amit csinálunk. Tudjuk, hogy hatással vagyunk mások munkájára és életére, és ennek tudatában vállaljuk munkánkért a felelősséget. Mindemellett tudatosítjuk az ügyféllel a saját felelősségét a változási folyamatban. Nem az ügyfél helyett, hanem az ügyfél támogatásáért vállalunk felelősséget.

Alkotas

Alkotás

A változás mindig alkotás is egyben: valami új létrehozása mindabból, ami most van. Az alkotás alapoz arra, ami a miénk, és szabadságot ad ahhoz, hogy a meglévő tapasztalatainkból, gondolatainkból, érzéseinkből és terveinkből új dolgokat építsünk. Szeretünk alkotni, számunkra minden fejlesztési folyamat, minden megbízás alkotás. A legjobban azonban a közös alkotásokat szeretjük: amikor az ügyféllel együtt építünk fel valami újat mindabból, ami neki és nekünk közösen rendelkezésünkre áll. Alkotás egy új folyamat kialakítása, egy csapatot régóta feszítő probléma és a megoldási lehetőségek megfogalmazása, egy konfliktus feloldása vagy egy csapat jövőképének felvázolása.

Emberkozeliseg

Emberközeliség

Szeretjük az embereket és szeretjük azt, amit csinálunk. Jól érezzük magunkat azokban a helyzetekben, amelyekben dolgozunk – akkor is, amikor nehézségekkel találkozunk. Ez teszi lehetővé, hogy ügyfeleinkkel hamar közvetlen, emberközeli kapcsolatot alakítsunk ki. Partnerként kezeljük ügyfeleinket, és nemcsak megbízóként, hanem emberként is érdekel minket, hogy kik ők, mit szeretnének és milyen kihívásokkal küzdenek. Elfogadó és megértő közeget biztosítunk az ügyfél számára a közös munka során. Szeretünk beszélgetni, szeretjük meghallgatni partnereinket és valódi megértéssel fordulni hozzájuk. Természetes számunkra, hogy ha az ügyfelünknek igénye van arra, hogy hosszabban beszélgessünk egy nehézségéről, akkor erre lehetőséget teremtünk. A projektek közben is folyamatosan kapcsolatot tartunk a megbízóval, informáljuk a haladásról és visszajelzést kérünk a saját tapasztalatairól. Közvetlenek vagyunk, mert mi is így szeretünk dolgozni, és mert azt tapasztaltjuk, hogy az ügyfeleink is jobban érzik így magukat.

Rahangolodas

Ráhangolódás

Az ügyfél a legritkább esetben tudja pontosan, hogy mit szeretne, mikor megkeres minket. És ez így természetes. Azt tapasztaljuk, hogy amikor úgy véli, pontosan tudja, a végeredményként kitűzött cél akkor is gyakran módosul az első beszélgetések hatására. Változást támogató fejlesztő szakemberekként fontos feladatunk, hogy segítsük a partnert valódi problémái és valódi igényei megfogalmazásában. Ezért az első pillanattól fogva figyelünk arra, hogy ráhangolódjunk az ügyfélre, mint emberre, emberekre. Ez segít mélyen megértenünk a helyzetet, és olyan kapcsolatot kialakítani a megbízóval, ahol megengedhetjük magunknak az őszinteséget: ha mást javaslunk, mint amivel az ügyfél megkeresett minket. Olyan is előfordult már, hogy a ráhangolódás és a közös konzultáció eredményeképp abban egyeztünk meg az ügyféllel: nincs szüksége külső beavatkozásra. Vagy nem most. Vagy nem arra, amit tervezett. Szeretünk értelmes, valóban szükséges, igazán előrevivő munkát végezni ügyfeleinknél.

Atlathatosag

Átláthatóság

Az egyszerűség a szenvedélyünk. A tiszta kommunikáció, a világos beszéd, az átlátható folyamatok munkamódszereink alapját képezik. Tisztában vagyunk a világ komplexitásával: szeretünk mindent a lehető legegyszerűbben, de sosem annál egyszerűbben megoldani. Előre tisztázzuk, hogyan fogunk dolgozni, és azt is, melyek a várható eredmények és kockázatok. Nem hitegetünk és nem ígérünk varázspálcaszerű megoldásokat.

Szervezettseg

Szervezettség

Évtizedes multinacionális nagyvállalati tapasztalattal rendelkezünk: sok időt töltöttünk a „túloldalon”. Embereket és projekteket vezettünk. Tudjuk, mit jelent a szervezettség, tudjuk, milyen fontosak a tiszta folyamatok, és hogy milyen komoly szerepe van a gördülékeny logisztikának a képzés-fejlesztés területén. Hitelességünkhöz hozzátartozik, hogy mi is folyamatosan törekszünk rá, hogy olyan szervezettséggel működjünk, mint amilyet folyamatfejlesztési munkáink során egy-egy csapat célként kitűz maga elé. Legyen szó idő- és erőforrástervezésről, sokcsoportos programok logisztikájának kigondolásáról, összetett fejlesztési programok elemeinek összehangolásáról, határidők tartásáról, projekt nyomon követésről, helyszínválasztásról vagy bármilyen szervezési-logisztikai probléma megoldásáról, szervezettségünkben ugyanazt a professzionalizmust követjük, mint fejlesztő munkánk tartalmi elemeiben.

 

Onestep Az "Egy lépés" filozófia

A változás az élő szervezetek természete. Változni szükségszerű és változni előrevivő. És változni nehéz. A nagy ívű, ambiciózus változási célok energiával láthatják el a változási folyamatunkat, elérésük azonban gyakran távolinak, elérhetetlennek tűnhet az itt-és-mostban. Ahhoz, hogy elinduljunk feléjük, furcsamód éppen arra van szükség, hogy a messzi horizontról a lábunk előtt álló méterekre helyezzük át a fókuszt.

Ismerje meg filozófiánkat »

Érdekli a közös munka?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
MÉG TÖBBET SZERETNE TUDNI?

Inspiratív hétpercesek

Élményből tapasztalat – Fából Faragott Péter, az Okos Lány és a Tudatosság

2020-03-06 - Csízik Tímea

Akik jól ismernek, tudják rólam, hogy igazán szeretek játszani. Egyik kedvelt elfoglaltságom (a legózáson túl) ...

Részletek »

Milyen témákban és helyzetekben hasznos a business coach?

2019-01-25 - Csízik Tímea

Egy megbízói kérésre nemrég áttekintettem az elmúlt éveket olyan szempontból, hogy mik voltak azok a ...

Részletek »

2in1: Business Coaching „Life” Extrákkal

2019-01-22 - Csízik Tímea

Gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a különbség a business és a life coaching között? Az, ...

Részletek »

Vezetői Coaching – Milyen élmény és mi lesz az eredménye?

2018-08-08 - Csízik Tímea

Az alábbi gyors interjúban néhány kérdés mentén bepillantást nyerhetünk abba, hogy hogyan gondolkodik a coachingról, ...

Részletek »
AZ ÖSSZES BEJEGYZÉST ELOLVASOM »