Vezetőfejlesztés

Vezetőfejlesztés

Vezetőfejlesztési programjaink során változatos módszerek kombinációjával dolgozunk. A programok gerincét leggyakrabban a készségfejlesztő tréningek adják. Ezen alkalmak során csoportos formában fejlesztjük nemcsak a résztvevők vezetői készségeit, hanem – és ez legalább ennyire fontos – a vezetői szerepről való gondolkodásukat és az ezzel kapcsolatos hozzáállásukat. Ezeken a területeken természetesen egyéni formában, célirányos vezetői coaching folyamattal is támogatni tudjuk ügyfeleink személyes és vezetői fejlődését.

Nem mindenki ugyanabban erős: más és más készségterületeken tudunk kiemelkedő eredményeket elérni. Fejlesztési programjaink során így arra biztatjuk a résztvevőket, hogy mélyítsék önismeretüket, és próbálják ki a vezetői készségek, eszközök, megközelítések széles skáláját, hogy idővel megtalálják saját természetes vezetési stílusukat. Ehhez azonban az szükséges, hogy képesek legyenek kritikus és alkotó gondolkodásra a vezetői szerep felelősségeivel, kihívásaival, küldetésével kapcsolatban. Hogy lássák az értelmét, ne csak csinálják mindazt, ami a vezetői munkához hozzátartozik. Hogy értsék, mi az ára, ha például kevesebb figyelmet szánnak a delegálás során a belső motiváció felkeltésének, vagy annak, ha hosszadalmas fejlesztő munka helyett maguk végzik el a nehezebb feladatokat beosztottaik helyett.

Vezetéssel kapcsolatos szemléletmódunk, melyre programjaink épülnek, klasszikus alapokból és friss forrásokból egyaránt táplálkoznak. Ilyen szemléleti alapok az eredményorientált gondolkodásmód, a fontosság alapú priorizálás, a felelősségvállalás és a képesség mások felelősségvállalásának serkentésére, a coaching szemléletű és az inspiratív vezetés kettősége, vagy a vezetői kommunikáció és társas készségek elsődleges fontossága a vezetői készségtárban.

A vezetőfejlesztési programok előtt minden esetben alaposan megismerjük a megbízó igényeit, segítünk a fejlesztési célok megfogalmazásában, tanulmányozzuk a szervezeti környezetet és az adott helyzethez igazított egyedileg kidolgozott program ajánlatát készítjük el.

02_vezetofejlesztes

Érdekli a közös munka?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
MÉG TÖBBET SZERETNE TUDNI?

Inspiratív hétpercesek

Élményből tapasztalat – Fából Faragott Péter, az Okos Lány és a Tudatosság

2020-03-06 - Csízik Tímea

Akik jól ismernek, tudják rólam, hogy igazán szeretek játszani. Egyik kedvelt elfoglaltságom (a legózáson túl) ...

Részletek »

Milyen témákban és helyzetekben hasznos a business coach?

2019-01-25 - Csízik Tímea

Egy megbízói kérésre nemrég áttekintettem az elmúlt éveket olyan szempontból, hogy mik voltak azok a ...

Részletek »

2in1: Business Coaching „Life” Extrákkal

2019-01-22 - Csízik Tímea

Gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a különbség a business és a life coaching között? Az, ...

Részletek »

Vezetői Coaching – Milyen élmény és mi lesz az eredménye?

2018-08-08 - Csízik Tímea

Az alábbi gyors interjúban néhány kérdés mentén bepillantást nyerhetünk abba, hogy hogyan gondolkodik a coachingról, ...

Részletek »
AZ ÖSSZES BEJEGYZÉST ELOLVASOM »