Sipos Sándor vagyok,

emberek és szervezetek fejlesztésével, változások előidézésével és támogatásával foglalkozom. Munkámban sokat építek munka- és szervezetpszichológusi végzettségemre, valamint HR szakemberként, vezetőként és fejlesztő szakemberként multinacionális nagyvállalati közegben szerzett másfél évtizedes tapasztalatomra.

Sípos Sándor

Fejlesztői munkám során széleskörű módszertannal dolgozom, szívemhez legközelebb a vezető- és készségfejlesztő programok, a csapatok működési hatékonyságfejlesztése team coaching eszközökkel, valamint a szervezet- és folyamatfejlesztő projektek állnak. Tapasztalataim az ipar és a szolgáltató szektor legkülönfélébb kultúrájú és méretű vállalataihoz köthetők. Különösen otthonosan mozgok, és szívesen dolgozok ipari, valamint multinacionális nagyvállalati környezetben.

Hiszem és tapasztalom, hogy az emberek szeretik az inspiratív és tiszta üzeneteket az őket közvetlenül érintő, konkrét kérdésekkel kapcsolatban. Szeretek világosan és érdekesen fogalmazni, és arról beszélgetni az emberekkel, ami valóban előreviszi őket. Tapasztalom és tiszteletben tartom, hogy valakivel nem lehet valamiről beszélgetni, ha ő abban a pillanatban épp másról akarna beszélni. Másrészt fontos számomra a struktúra és az előrevivő ív a tréningek, team coachingok vagy más fejlesztési alkalmak során. Fontosnak tartom, hogy adjak az embereknek, és azt is, hogy olyan közeget teremtsek, melyben a résztvevők saját gondolataik tudatosítása révén továbbfejlesztik és gazdagítják mindazt, amit kaptak. Szeretem a humort, a közvetlenséget, szívesen improvizálok, és mindig figyelek arra, hogy megmozgassam a résztvevőket – testileg és lelkileg egyaránt. Hiszek a változás lehetőségében, és abban, hogy a létrejöttében mindannyiunknak – fejlesztőnek és résztvevőnek egyaránt – felelőssége van.

Elemeim: Tűz és Levegő

Hogyan érek el változást? Megmozgatom, inspirálom és gondolkodásra késztetem a csapatot és az embert, akit a felszabaduló energiák révén meghozott döntései a változás irányába indítanak el

Szenvedélyeim:

  • Másokat igazából megnevettetni
  • Társasjáték szabályokat érthetően magyarázni
  • Gondos kerti munka után a fűben elterülni

Érdekli a közös munka?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
MÉG TÖBBET SZERETNE TUDNI?

Inspiratív hétpercesek

„Egyszerűen kiderült, hogy valójában mi a fontos számomra”

2017-09-18 - Csízik Tímea

Miből veszed észre? Ez a kérdés gyakran elhangzik egy coaching folyamatban. A tudatosítás útján általában ...

Részletek »

Görbe utakon – Kinek és mire lehet jó a coaching?

2017-01-03 - Csízik Tímea

A napokban olvastam egy frappáns összefoglalót arról, hogy mire és kinek lehet jó a coaching. ...

Részletek »

Pad egy dombon a semmi közepén

2016-12-08 - Csízik Tímea

„Már zárom le az évet!” Egyik kollégám ismétlődő mondata volt ez szinte minden november elseje ...

Részletek »

Tóba dobott kő

2016-11-16 - Csízik Tímea

A jó coaching beszélgetésekben mindig történik valami. Nem mindig az, amire számítottunk, amit elterveztünk. Gyakran ...

Részletek »
AZ ÖSSZES BEJEGYZÉST ELOLVASOM »